Élelmiszer, fogyasztóvédelem, benne: HACCP

3 490 Ft

Szerző(k): Piros Ferenc
Kiadó: Si-Ker ‘993 Bt.
Megjelenés: 2015

Instock
- +
Compare
Share:

Leírás

 

Oktatási segédlet a komplex vizsgához vendéglátó szakképesítések számára

 

Vizsgáztató szaktanár által készített vizsgasegédlet a vendéglátós alapszakmák ? szakács, pincér, cukrász, vendéglátó eladó, vendéglátás-szervezõ vendéglõs, konyhai kisegítõ, gyorséttermi ételeladó ? hallgatói számára.

A hatályos OKJ szakmai és vizsgakövetelményeinek megfelelõen átdolgozott és megújított kiadás.

A vizsgasegédlet tankönyv az élelmiszereket, mint a vendéglátó szakmák technológiai folyamatainak alapanyagait ismerteti, valamint azt, hogyan változnak tulajdonságaik a tárolás, majd a feldolgozás során. Ehhez áttekinti a fõ élelmiszercsoportok alkotóelemeinek fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait, a tartósítási tudnivalókat.

Kitér a minõségmegõrzéssel kapcsolatos feladatokra és a HACCP rendszer alapelveire. A segédlet a komplex vizsgára felkészülést segíti, szerzõje vizsgáztató, gyakorlati oktatásvezetõ, a komplex vizsga vizsgáztatói követelményrendszere alapján állította össze vizsgatételsor kidolgozás igényességével.

 

 Tartalomjegyzék

 

  Élelmiszer

 

  1. Az élelmiszerek fogalma  

  2. Emésztés, tápanyag-felszívódás 

  3. Mikroorganizmusok jellemzése, életfeltételei 

  4. Növényi eredetû élelmiszerek 

  5. Édesítõszerek 

  6. Étkezési zsiradékok 

  7. Zöldségek 

  8. Gyümölcsök 

  9. Állati eredetû élelmiszerek 

10. Tojás 

11. Húsok 

12. Édesítõszerek és édesipari termékek, koffeintartalmú élvezeti áruk 

13. Fûszerek és ízesítõszerek 

14. Alkoholmentes italok 

15. Alkoholtartalmú italok 

 

  Fogyasztóvédelem

 

  1. A HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer alapelvei 

  2. Személyi higiéné 

  3. Nyersanyagok beszerzési, átvételi, tárolási, elõkészítési követelményei 

  4. Vendéglátó termékkészítés 

  5. A vendéglátás és a környezetvédelem 

  6. Hazai és EU-s fogyasztóvédelmi szabályok 

    HACCP naplók 


 

 

  • Kiadó: Si-Ker ‘993 Bt.
  • Szerző(k): Piros Ferenc
  • Megjelenés: 2015
  • ISBN: 978-963-89875
  • Gyártói kód: SIK-02
  • 3490 FT

További információk

Többi könyv a kiadótól

Kategória

Shopping Cart Items

No products in the cart.

Return to Shop
Search for: