Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Pincér leszek I.

Pincér leszek I.
5 200 Ft

Pincér leszek I. című tankönyvünk a pincér-vendégtéri szakember és a vendégtéri technikus tanulók számára készített kétkötetes könyvsorozatunk első darabja.

Szerzője Molnár Kristóf szakoktató. Kiadónknál megjelent, Cziráki Mariettával közösen jegyzett könyveit, a turizmus-vendéglátás ágazat négykötetes alapozó kiadványait már ismerhetik az olvasók. A Pincér leszek könyvsorozat felépítése, arculata, pedagógiai szemlélete az alapozó kiadványok hagyományát viszi tovább.

Az I. kötet az általános szakmai ismeretek elsajátítását támogatja. 1. fejezetében részletesen megismerkedhetünk a felszolgálás és a terítés szabályaival, különös tekintettel a díszterítésre. Az értékesítés folyamata, az ajánlás és a felülértékesítés (upselling) a 2. fejezet kiemelt témái. A 3. fejezetben a menük összeállításának szempontjai és a menüszerkesztés gyakorlati tudnivalói kerülnek sorra. A kötet második felében, a 4. fejezettől az ételismereti tudnivalók következnek. Ezeket megtanulva megfelelő fogásokat ajánlhatunk vendégeinknek, és megválaszolhatjuk készítési eljárásokra és összetevőkre, allergénekre vonatkozó kérdéseiket. A további szakmai ismeretek, mint például az italismeret, a II. kötet témái lesznek.

 

A nyomtatott könyvhöz annak online elérhető verziója is jár, amely tartalmazza a kiadvány teljes anyagát kiegészítő fotókkal és érdekességekkel, és olyan oktatási platformokba is beilleszthető, mint például a Google Classroom vagy a Moodle.

Az I. kötet tartalma:

  1. Felszolgálási ismeretek
  2. Az értékesítés folyamata
  3. Menüírás, menüszerkesztés
  4. Konyhatechnológiai alapismeretek
  • TARTALOMJEGYZÉK
    Előszó
      1. Felszolgálási ismeretek
        1.1. Vendégszeretet
        1.2. A felszolgálás személyi feltételei: hogyan viselkedjünk?
          1.2.1. A felszolgálás általános szabályai
          1.2.2. Biztonsági szabályok
          1.2.3. Higiéniai szabályok
          1.2.4. Vendégtéri etikett, protokoll és kommunikáció
        1.3. Tárgyi feltételek
          1.3.1. Eszközök
          1.3.2. Üvegáru
        1.4. Étkezések
          1.4.1. Reggeli étkezések
          1.4.2. Délelőtti étkezések
          1.4.3. Ebédidő
          1.4.4. Délutáni étkezések
          1.4.5. Esti étkezések
        1.5. Terítési módok
          1.5.1. Terítés reggelihez
          1.5.2. Terítés uzsonnához, délutáni teához
          1.5.3. Terítés ültetett büfés étkezésekhez
          1.5.4. Különleges terítési formák
          1.5.5. Díszterítés
        1.6. Felszolgálási módok, a felszolgálás menete
          1.6.1. Tányérszerviz
          1.6.2. Tálszerviz
          1.6.3. Felszolgálás éttermi kocsiról
          1.6.4. Büfészerviz
          1.6.5. Menüztetés
          1.6.6. Pultnál történő felszolgálás
          1.6.7. Étlap szerinti főétkezések lebonyolítása
          1.6.8. Rendezvényen való felszolgálás
          1.6.9. Szobaszerviz
      2. Az értékesítés folyamata
        2.1. Az értékesítés folyamata
        2.2. Napi teendők
          2.2.1. Munkába érkezés
          2.2.2. Nyitás előtti műveletek
          2.2.3. Kitekintés: vendégtípusok
          2.2.4. Nyitvatartás alatti feladatok
          2.2.5. Zárás utáni teendők
      3. Menü és marketing
        3.1. Étlap
          3.1.1. Az étlap felépítése és megjelenítése
          3.1.2. Étlap és Itallap szerkesztése
        3.2. A bankettkínálat kialakítása
          3.2.1. A menü összeállításának szempontjai
          3.2.2. Menükártya
        3.3. Séfajánlat (táblás ajánlat)
          3.3.1. A menüalkotásban részt vevő munkakörök hatása
        3.4. Az étterem marketingstratégiája
      4. Konyhatechnológiai alapismeretek
        4.1. Pékáruk
          4.1.1. A kenyérfélék és pékáruk fajtái
          4.1.2. A pékáruk felszolgálása
        4.2. Reggeli ételek
          4.2.1. Trendek a reggeli szolgáltatásban
          4.2.2. A reggeli ételek felszolgálása és terítés
          4.2.3. A reggeli ételek fajtái
        4.3. Fogadófalatkák, előételek
          4.3.1. Fogadófalatkák/Amuse-bouche
          4.3.2. Előételek
        4.4. Hidegkonyhai ételek
          4.4.1. Saláták és önteteik
          4.4.2. Szendvicsek
          4.4.3. Hentesáruk
          4.4.4. A hidegkonyhai termékek kiegészítő termékei
        4.5. Alaplevek és levesek
          4.5.1. Alaplevek
          4.5.2. Levesek
          4.5.3. Levesbetétek, kiegészítők
          4.5.4. Levesek felszolgálása
        4.6. Meleg ételek
          4.6.1. A meleg ételek elkészítésének alapvető konyhatechnológiai                           eljárásai
          4.6.2. Mártások
          4.6.3. Köretek és felszolgálásuk
        4.7. Húsok
          4.7.1. A húsok és az élelmiszer-biztonság
          4.7.2. A húsok elkészítési módjai
          4.7.3. Húsfélék és felszolgálásuk
        4.8. Befejező fogások
          4.8.1. Sajtok
          4.8.2. Desszertek
          4.8.3. Peti four
    Tárgymutató
    Irodalomjegyzék
    Képek és QR-kódok jegyzéke, köszönetnyilvánítás
    Tartalomjegyzék
  • Cím
    Pincér leszek I.
    Szerző
    Molnár Kristóf
    Kiadó
    Szega Books Kft.
    Kiadói kód
    GS-8-13
    ISBN
    9786155720628
    Kiadási év
    2023