Nagyszüleink kenyere mentesen
Mi a kívül ropogós, belül foszlós mentes kenyér titka? Lehet-e a gluténmentes péksütemény valódi kulináris élmény?
Horváth Judit közel 100 mentes receptje között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Kenyérfélék és péksütemények színes palettáját vonultatja fel, az egyszerű vidéki cipótól kezdve, az alternatív liszttel készült és gabonamentes kenyereken át az ünnepi fogásokig, de megkóstolhatjuk a nagyvilág kenyereit is. Nem tiltólistás többé a bagett és a pizza, a kakaós csiga és a túrós batyu, a lángos és a croissant, ráadásul a mentes változat is ízletes és foszlós, sőt még egészséges is, hiszen mind mesterséges adalékanyagok nélkül készült.
A szerző a receptek mellett megosztja a mentes sütés minden titkát, az alapanyagismerettől kezdve a kovászolásig, a kelesztésig és a sütésig, sőt a tárolásra és a maradék felhasználására is remek ötleteket ad.
Nagyszülei kenyérsütési hagyományait megőrizve – ahol szükséges, modernizálva – könyve egyszerre tiszteleg az étel és az ősök előtt.
Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt.
-
Cím Nagyszüleink kenyere mentesenAlcím A mentes kovászműhely legjobb receptjeiSzerző Horváth JuditKiadó HVG - Gasztronómia könyvekISBN 9789635655489Kiadási év 2024
- Antikvár könyvek
- Egészségügy - Szociális szolgáltatások
- Elektrotechnika - Elektronika
- Élelmiszeripar
- Építőipar
- Faipar
- Gépészet
- HVG Kiadó könyvei
- Idegenforgalom
- Informatika
- Kereskedelem
- Környezetvédelem - Vízgazdálkodás
- Közgazdaság
- Közlekedés - Geodézia
- Logisztika
- Marketing
- Mezőgazdaság - Erdészet
- Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
- Népművészet - Kommunikáció
- Szépségipar
- Vendéglátás