Whisky mesterkurzus
Miért mézízű néhány whisky?
Hogyan készül a bourbon és a scotch?
Milyen gabonából és hogyan párolják a whiskyt?
Adjunk-e vizet a whiskyhez?
Hogyan keverjünk whiskykoktélt?
A whiskyt úgy fedezhetjük fel igazán, ha nem egyszerűen megisszuk, hanem megízleljük. Kóstoljuk.
Húsz kóstoló vezet végig az ital aromáinak és ízeinek teljes spektrumán – az islay-i tőzeg füstös, erős szagától a japán tölgy szantálfa-illatáig.
A gazdagon illusztrált kötet infografikái és fotói segítségével összehasonlíthatjuk a világ legjobb gyártói, köztük az ikonikus skót szeszfőzdék és az úttörő kézműves lepárlók whiskyjeit.
A szerző bennfentes tippjei révén a legjobb vételekhez juthatunk hozzá, sőt javaslatokat és recepteket kapunk a tökéletes ételpárosításokhoz és ízletes koktélokhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a whiskynkből.
Találjunk rá a saját whiskystílusunkra, hogy igazán élvezhessük „az élet vizét".
„A whiskyzés olyan életstílus, amelyet egyre többen vallanak magukénak, A könyv elmagyarázza, mitől jó egy whisky, honnan ismerjük fel a minőséget, és hogyan kóstoljuk szakszerűen a világ egyik legnépszerűbb italát."
Kovács Dávid Gábor. a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke, üzletfejlesztési igazgató
-
Cím Whisky mesterkurzusAlcím Hogyan kóstoljuk helyesen a whiskyt?Szerző Eddie LudlowKiadó HVG - Gasztronómia könyvekISBN 9789633048696Kiadási év 2019
- Antikvár könyvek
- Egészségügy - Szociális szolgáltatások
- Elektrotechnika - Elektronika
- Élelmiszeripar
- Építőipar
- Faipar
- Gépészet
- HVG Kiadó könyvei
- Idegenforgalom
- Informatika
- Kereskedelem
- Környezetvédelem - Vízgazdálkodás
- Közgazdaság
- Közlekedés - Geodézia
- Logisztika
- Marketing
- Mezőgazdaság - Erdészet
- Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
- Népművészet - Kommunikáció
- Szépségipar
- Vendéglátás