Gasztroenterológia
Az orvoslás egyéb területeihez hasonlóan, az utóbbi évtizedekben az emésztőrendszer betegségeiről kialakult ismereteink is ugrásszerűen bővültek és megváltoztatták korábbi felfogásunkat.
-
A könyv három nagy részt fog át. Az első rész az emésztőrendszer biológiájával és élettani kérdéseivel foglalkozik, amelyeknek az ismerete segíti a klinikai munka tudományos megalapozottságát.
A második részben a gasztroenterológia általános megközelítése kap helyet. Ebben az emésztőrendszeri betegségek jellegzetes tünetein kívül a vizsgálóeljárások bemutatására is sor kerül, és részletezik a gasztroenterológiához szorosan csatlakozó orvosi ágazatokkal való kapcsolatot is. A gasztroenterológiai tudásanyagnak fontos része ugyanis a farmakológia, az infektológia, az immunológia és más résztudományok ismerete, hiszen ezek nélkül az emésztőrendszeri betegségek tudományos igényű szemlélete és kezelése nem valósulhat meg.
A harmadik rész az egyes szervek betegségeinek klinikai szemléletű bemutatására vállalkozik. A hagyományoknak megfelelően tárgyalja a kóreredet, a kórisme, az elkülönítő kórisme és a kezelés fontos szempontjait.
-
Cím GasztroenterológiaSzerkesztő Tulassay ZsoltKiadó Medicina KiadóISBN 9789632268538Kiadási év 2023
- Antikvár könyvek
- Egészségügy - Szociális szolgáltatások
- Elektrotechnika - Elektronika
- Élelmiszeripar
- Építőipar
- Faipar
- Gépészet
- HVG Kiadó könyvei
- Idegenforgalom
- Informatika
- Kereskedelem
- Környezetvédelem - Vízgazdálkodás
- Közgazdaság
- Közlekedés - Geodézia
- Logisztika
- Marketing
- Mezőgazdaság - Erdészet
- Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
- Népművészet - Kommunikáció
- Szépségipar
- Vendéglátás