Rizottó
A rizottó az olasz konyha egyik legváltozatosabb és legkedveltebb fogása, amely számtalan formában elkészíthető. Lehet egyszerű, de ízletes paradicsomos-bazsalikomos, krémes parmezános-vajas, vagy épp különleges céklás vagy erdei gombás. A húsos változatok kedvelői csirkés vagy garnélás rizottóval is próbálkozhatnak, míg a különlegesebb ízekre vágyók vörösborban vagy tintahaltintával főzött rizottót is készíthetnek. A sáfránnyal aranyszínűvé varázsolt változat pedig igazi ínyencség.
Ez az étel nemcsak gazdag és krémes köretként, hanem laktató egytálételként is kiválóan megállja a helyét. Sőt, a megmaradt rizottóból is remek ételek készíthetők, és ha szeretnénk, néhány különleges rizses desszertet is kipróbálhatunk. A rizottóban rejlő végtelen lehetőségek és gazdag ízvilág garantáltan mindenki számára élvezetes gasztronómiai élményt nyújtanak.
Buon appetito!
-
Cím RizottóAlcím 50 ízletes, olasz rizsételSzerző Maxine ClarkKiadó HVG - Gasztronómia könyvekISBN 9789635655472Kiadási év 2024
- Antikvár könyvek
- Egészségügy - Szociális szolgáltatások
- Elektrotechnika - Elektronika
- Élelmiszeripar
- Építőipar
- Faipar
- Gépészet
- HVG Kiadó könyvei
- Idegenforgalom
- Informatika
- Kereskedelem
- Környezetvédelem - Vízgazdálkodás
- Közgazdaság
- Közlekedés - Geodézia
- Logisztika
- Marketing
- Mezőgazdaság - Erdészet
- Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
- Népművészet - Kommunikáció
- Szépségipar
- Vendéglátás