Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban

Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban
5 600 Ft

A tankönyvben megjelenő 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem, a 10045-12 Gazdálkodás, a 10050-12 Vendéglátó értékesítés, a 10053-12 Vendéglátó üzleti gazdálkodás és a 10055-12 Vendéglátó üzletvezetés modulokból kiemelt tantárgyak, témakörök tananyagtartalma átfogja a vendéglátóipar ágazathoz tartozó szakiskolai (szakács, pincér, cukrász, vendéglátó eladó), szakközépiskolai (vendéglátásszervező-vendéglős), valamint a szakiskolai képesítésekre ráépülő (vendéglátó-üzlet-vezető) szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeit. 


Az eltérő képzési szintekre vonatkozó tananyagtartalmak egyértelműsítése érdekében a tankönyvben a szakiskolai szintnek megfelelő ismeretanyagokat és a hozzá tartozó kérdéseket szürke kifutó szín jelöli. 


A tankönyvben szereplő „Kérdések, feladatok” egyéni vagy csoportos megoldása segítséget nyújt olyan elvárható ismeretek, képességek, magatartási és viselkedésjegyek (kompetenciák) elsajátításához, amelyek alapján a tanulók képesek lesznek egy adott feladat eredményes teljesítésére.


A „Vendéglátásszervező-vendéglős” és a „Vendéglátó üzletvezető” szakképesítésekre vonatkozó szakmai és vizsgakövetelmények a vizsgára bocsátás feltételeként „portfólió” összeállítását írják elő. A „Kérdések, feladatok” között szereplő, a Portfólió dossziéra vonatkozó utasítások ennek összeállításához kívánnak támpontot nyújtani. (A képzési szinttől függetlenül ezeket a feladato-kat, tevékenységeket a szakiskolai tanulók is elvégezhetik!)

 

  • Cím
    Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban
    Szerző
    Bádonyi Mihály
    Kiadó
    KIT
    Kiadói kód
    KR-405
    ISBN
    978 963 637 349 8
    Kiadási év
    2016