HACCP és élelmiszer-biztonsági előírások az Európai Unióban
E könyv elődjének (HACCP és közegészségügyi előírások az Európai Unióban és Magyarországon) kiadásának megjelenése óta a jogszabályi környezet jelentősen megváltozott.
Megújult a jogi szabályozás. 2008-ban új, „Élelmiszerlánc-törvény” jött létre. Ezt követően megváltoztak, módosultak a vendéglátó és kereskedelmi egységekre vonatkozó részletes hazai rendeletek, előírások is.
A hatósági élelmiszer-felügyelet intézményi rendszere is megváltozott. 2012. március 15-én létrejött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóságok szervezeti felépítésében ugyancsak jelentős változás ment végbe.
Mindezen változások indokolttá és szükségessé tették friss, naprakész ismeretek átadását.
A könyv a megváltozott elvárásoknak megfelelő tartalommal, számos gyakorlati feladattal segíti – a sokszor száraz – tananyag elsajátítását.
Melléklete számos, a gyakorlati életben használatos, dokumentumot tartalmaz.
-
Cím HACCP és élelmiszer-biztonsági előírások az Európai UnióbanSzerző Dr. Szeitzné dr. Szabó MáriaKiadó KITKiadói kód KR-200ISBN 9789636372255Kiadási év 2013
- Antikvár könyvek
- Egészségügy - Szociális szolgáltatások
- Elektrotechnika - Elektronika
- Élelmiszeripar
- Építőipar
- Faipar
- Gépészet
- HVG Kiadó könyvei
- Idegenforgalom
- Informatika
- Kereskedelem
- Környezetvédelem - Vízgazdálkodás
- Közgazdaság
- Közlekedés - Geodézia
- Logisztika
- Marketing
- Mezőgazdaság - Erdészet
- Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
- Népművészet - Kommunikáció
- Szépségipar
- Vendéglátás