Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A gasztronómia története

A gasztronómia története
1 490 Ft

Amerika felfedezése addig nem ismert zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel gazdagította a vén kontinens éléskamráit. Természetesen részletesen szó esik a méltán híres francia konyhaművészet kezdeteiről, a forradalom korának étkezéseiről és a francia szakácsművészet kiemelkedő egyéniségeiről.

A hazai gasztronómiát a honfoglalás előtti magyarok étkezési szokásaival kezdi bemutatni a könyv. A magyar konyha fejlődését is befolyásolta hazánk történelme. A hagyományos magyaros ételek kialakulásán túl a kötet részletezi hazánk tájegységeinek jellegzetes ételeit, ételkészítési eljárásait. Az ételek mellett szó esik a "borok királyáról, a királyok boráról", a tokajiról is.

A könyvet ajánljuk minden ínyencnek, hobbiszakácsnak és történelem iránt érdeklődőknek. Az oktatásban a Gasztronómiai alapismeretek tantárgyhoz javasoljuk szakiskolás és szakközépiskolás tanulók számára, valamint az OKJ-s képzésekben részt vevőknek is segítséget nyújt a vizsgára felkészülés során.

  • Cím
    A gasztronómia története
    Szerző
    Bódiné Fekete Éva
    Kiadó
    Műszaki Könyvkiadó
    Kiadói kód
    MK-6013-3
    ISBN
    9789631660135
    Kiadási év
    2012