A gasztroenterológia története
Az orvoslás önálló, sajátos arculattal rendelkező területe az egyetemes tudománynak, és szerves része az általános kultúrtörténetnek.
-
Az orvostudományok története napjainkban egyre népszerűbbé váló tudományág, ám a szakkönyvekből sajnálatosan hiányoznak az adott szakterületre vonatkozó történeti adatok. Ezt a hiányt pótolja a gasztroenterológia tekintetében ez a kötet, melyben a fejezetek tartalma az alaptudományoktól az alkalmazott medicina és a terápia felé halad. A történeti szemlélet biztosítja a különböző szakágak korszakainak, kiemelkedő személyiségeinek egységes és konzekvens felfogáson alapuló bemutatását. A tájékozódást 123 kép segíti, melyek hazai könyvek, által ritkán közölt illusztrációk; ezeken számos olyan részlet található, mely megvilágítja és kifejezi a szavakkal nehézkesen magyarázható fogalmakat, folyamatokat, hasznos információkhoz juttatva az olvasót. A könyv a Medicina Könyvkiadó igényes, nagy ívű orvostörténeti sorozatának a tagja.
Tartalom
- Anatómia, szövettan
- Patológia
- Élettan, kórélettan
- Gastrointestinalis hormonok
- Endoszkópia
- Radiológia
- Az ultrahang-diagnosztika története
- Mágneses rezonancia
- Izotópdiagnosztika
- Hepatológia
- Pancreatológia
- Gasztroenterológiai sebészet
- Helicobacter pylori
- Proktológia
- Gastrointestinalis farmakológia
-
Cím A gasztroenterológia történeteSzerző Buzás György MiklósKiadó Medicina KönyvkiadóISBN 9789632262796Kiadási év 2010
- Antikvár könyvek
- Egészségügy - Szociális szolgáltatások
- Elektrotechnika - Elektronika
- Élelmiszeripar
- Építőipar
- Faipar
- Gépészet
- HVG Kiadó könyvei
- Idegenforgalom
- Informatika
- Kereskedelem
- Környezetvédelem - Vízgazdálkodás
- Közgazdaság
- Közlekedés - Geodézia
- Logisztika
- Marketing
- Mezőgazdaság - Erdészet
- Munkavédelem - Foglalkoztatás (általános)
- Népművészet - Kommunikáció
- Szépségipar
- Vendéglátás